Burun Estetiği Ameliyatı Kaç Saat Sürer?
Burun Estetiği Kaç Saat Sürer?
Burun estetiği; doğuştan veya sonradan ortaya çıkan burun ile ilgili sorunların çözülmesini sağlayan cerrahi bir operasyondur. İnsanların hem görünüş hem de sağlık sebeplerinden dolayı burun estetiği operasyonu geçirmek istediği bilinmektedir. Ancak, birçok kişinin aklında bu operasyonla ilgili sorular vardır. Burun estetiği kaç saat sürer; birçok kişinin cevabını merak ettiği bir sorudur.
Burun estetik ameliyatları; yapılacak operasyonun niteliğine göre değişmektedir. Septum eğriliği veya farklı bir sorun yoksa bu operasyonlar en çok 2-2,5 saat sürmektedir. Bir başka deyişle, burun estetiği kaç saat sürer sorusuna en çok 2,5 saat şeklinde cevap verilebilir. Ancak, burunda ciddi bir sorunun olmadığı ve yalnızca burun ucunun şekillendirileceği hallerde söz konusu işlem daha da kısa sürmektedir. Bunun yanı sıra, daha önce burnunda yer alan bir sorundan dolayı sekonder cerrahi adı verilen operasyonu geçirmiş olan kişilerin yanı sıra kaburga kemiklerinden yeniden burun yapmak gibi daha komplike cerrahilerin süresi ise 6-7 saate kadar çıkmaktadır.
Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Burun estetiği kaç saat sürer sorusuna net bir cevap bulmak isteyenlerin her şeyden önce kendileri için hangi ameliyatın yapılacağı konusunda bilgi sahibi olması gerekmektedir. Burun estetiğinde iki farklı teknik uygulanmaktadır. Açık ve kapalı teknikle gerçekleştirilen operasyonların kendisine özgü avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır.
Açık Rinoplasti
Burun delikleri arasının en alt kısmından açılan kesi ile gerçekleştirilmektedir. Burunda bulunan bu kısmın açılması sayesinde cerrahın görüş alanı bir hayli genişlemektedir. Açık rinoplastide kemik ve kıkırdakta uygulanan işlemler kapalı teknikle aynı olmaktadır. Bu noktada, bilhassa önceden bir burun estetiği operasyonu geçiren kişilerde sekonder cerrahi adı verilen operasyon için açık rinoplasti tercih edilmektedir. Açık rinoplasti; cerrahın uygulama alanının geniş olmasından dolayı daha çok tercih edilir. Yapılan operasyonlar daha başarılı olmaktadır. Fakat, operasyon süresi kapalı rinoplastiye göre daha uzun olmakla beraber aynı zamanda hasta daha uzun sürede iyileşmektedir.
Kapalı Rinoplasti
Kapalı burun estetiğindeki kesiler ise burun deliklerinin içerisinde olmaktadır. Bu yöntemde cerrahın görüş açısı daha dar olmakla beraber ameliyatın ardından hastada herhangi bir iz kalması mümkün değildir. Buna ek olarak, hastanın iyileşme süresi daha kısa olmaktadır.
Burun estetiği kaç saat sürer diye düşünenler sorunlarının durumuna ve cerrahın tercihlerine göre yukarıdaki iki teknikten birisini tercih edebilirler. Fakat, işlemin daha kısa sürede bitmesini ve iyileşmenin çok daha önceden gerçekleşmesini talep edenler için kapalı rinoplasti tavsiye edilmektedir.
Burun Estetik Ameliyatı Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Burun estetiği ameliyatına ihtiyaç duyan kişilerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Burun estetiği kaç saat sürer diye merak edenler aşağıdaki hususlara dikkat etmedikleri takdirde uzun süren bir işlem ve iyileşme süresi ile karşı karşıya kalırlar.
Hastanın her şeyden önce ameliyatı gerçekleştirecek olan cerraha kullandığı ilaçlar ve genel sağlığıyla ilgili bilgi vermesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra, operasyona gelmeden takı ve diğer aksesuarlar çıkarılmalıdır. Aspirin gibi kanı sulandıran ilaç kullanımı bir hafta önceden durdurulmalıdır. Grip başta olmak birtakım soğuk algınlıkları yaşanıyorsa bu durum muhakkak operasyonu gerçekleştirecek olan doktor ile paylaşılmalıdır. Hasta; yeşil çay ve benzeri kanamaya sebep olabilecek türden içeceklerden kaçınmalıdır. Kadınlar ise regl döneminde bu ameliyatı gerçekleştirmekten kaçınmalıdırlar. Regl döneminde olmak ameliyat sırasında herhangi bir sorun yaratmaz. Ancak, operasyonun ardından ödem oluşumunu tetikleyebilir. Sigara kullananlar ise operasyon öncesinde sigara kullanımını azaltmalıdırlar.
Op. Dr. Hasan Duygulu 1984 Tokat doğumludur. Ortaöğrenimini tokatta lise öğrenimini Trabzon Yomra Fen lisesinde tamamladıktan sonra 2002 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesiyle tıp dünyasına giriş yapmıştır. Fakülte bitiminden sonra kulak burun boğaz alanında uzmanlaşmaya karar vermiştir. İzmir tepecik eğitim ve araştırma hastanesinde bu alanda 5 yıl süreyle ihtisas yapmıştır. Asistanlık zamanında kulak ameliyatı , baş ve boyun onkolojik ameliyatları , burun ameliyatı gerçekleştirmiştir. Tükrük bezi tümörlerinin cerrahisi konulu teziyle asistanlığını tamamlamıştır. Asistanlık yıllarının ortalarında başlayan estetik ve rekonstrüktif operasyonlara karşı ilgisi ,sonraki hayatına kendisine bu alanla devam etme ve bu alanda profesyonelleşme doğrultusunda yön vermiştir.
Yüz plastik cerrahi derneği üyesi olup yurt içinde ve yurt dışında sayısız estetik work-shop lara, toplantılara ve kongrelere katılmış ve hala katılmaya devam etmektedir. Şu an özel sektörde hizmet vermektedir.