
ENDOSKOPİK SİNUS
CERRAHİSİ
Op. Dr. Hasan Duygulu

Endoskopik Sinus, dünyada olduğu gibi, türkiye’de de en sık gerçekleştirilen estetik ameliyatlardan birisidir.
Endoskopik Sinus, burun kanallarını açtığı için işlevsel bir operasyondur ve aynı zamanda estetik operasyon olarak da adlandırılan kozmetik faydalar sağlayabilir. Opr. Dr. Hasan Duygulu, özel kliniğinde en üst düzeyde hizmet vermeye özen gösteren ekibiyle hastalarına mutluluk ve memnuniyet sağlamayı hedeflemektedir.
Dr. Hasan Duygulu son 12 yıl içerisinde 4 binden fazla Endoskopik Sinus Ameliyatını başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştir.
Sinüzit Ameliyatı Neden Yapılır?
Öncelikle sinüzit nedir bu konu hakkında bilgi vermek istiyorum. Sinüzit , yüz kemiklerimizin içerisinde bulunan boşluklardır ve beynimizi ani darbelere karşı alınan travmalardan korurlar. Bu boşlukların burnumuza açılan delikleri vardır. Bu boşlukların enfeksiyonuna biz sinüzit deriz. Sinüzit eğer tedaviye cevap verir 2-3 hafta içinde kaybolursa buna akut sinüzit, eğer devam eder ,direnç gösterirse buna da kronik sinüzit ismini koyarız. Normal anatomiye sahip bir insanda genelde sinüzit akut seyir göserip genellikle verilen antibiyotik ve drenaj tedavisiyle geçer ancak bazı antomik varyasyonu olan insanlarda , nazal polip’li insanlarda, ya da mantarların sebep olduğu enfeksiyonlarda sinüzit bizim dışardan müdahelemiz olmadan geçmemektedir.
İşte bu yüzden biz hastalara dışardan ameliyatla müdahele edip sinüzitinin geçmesini sağlarız . bu anatomik varyasyon ; sinüslerin deliğini kapatan eğri burun septumu olabilir, sinüzlerin ağzının gelişimsel olarak dar olması olabilir, sinüzlerin ağzını kapatan geniş hücreler olabilir ,nazal polipler veya kitleler olabilir . her ne olursa olsun ameliyatlarda temel amaç sinüs ağızlarını açmak iltihabın buralardan boşalmasını sağlamaktır.
Neden Biz
Dr Hasan Duygulu, alanında uzman ve çok fazla deneyime sahip. Rinoplasti ile,
burnunuz daha küçük, daha belirgin, daha ince veya daha geniş yapılabilir. Sadece sahip olmak istediğiniz burnu hayal edin.

Uzman Ekip
Profesyonel Doktor, Hemşireler ve kişisel Hasta Koordinatörünüz

Hasta Takibi
Doktorumuz ile rutin kontrol ve tetkiklerinizin yakın takibi

Profesyonel Deneyim
12 yıl ve 4000’in üzerinde başarılı operasyon

7/24 Erişilebilirlik
Günün her saati ulaşabileceğiniz profesyonel ekip
Öncesi & Sonrası
Burun estetiği hakkında bilgi sahibi olmak için Burun Estetiği Öncesi ve Sonrası bölümündeki fotoğraflar size yardımcı olabilir ve diğerlerinin sonuçlarını görebilir, Dr Hasan Duygulu ile görüşerek detaylı bilgi alabilirsiniz.
Nazal Polip Nedir?
Nazal polipler, burun ve sinüs mukozasından kaynaklanan soluk pembe renkli, sinüs boşluklarını doldurabilen oluşumlardır. Kötü huylu değillerdir. Genellikle halk arasında konka hipertrofisiyle karışıtırlır çünkü her ikisi de “burnumda et varmış “ diye gelir ancak konka hipertorfisinden farklıdır. Toplumda görülme oranı erişkinlerde yaklaşık %1-4 ,çocuklarda %0.01 dir. Nazal polipler sinüs ağızlarını tıkamadıkça ve büyük boyutlara ulaşmadıkça genellikle çok belirti vermezler.
Fakat sinüs ağızlarını tıkarlarsa bu boşluklarda oluşan mukus sirküle olamaz ve koyulaşarak sinüs içerisinde enfeksiyon ve kist oluşumuna neden olabilir. Ayrıca ileri boyuttaki polipler burun boşluğunu doldurduğunda burun tıkanıklığı koku almada bozukluk, ağızdan nefes almaya bağlı horlama, ağız kuruluğu boğazda yanma, geniz akıntısı gibi belirtilere neden olabilir. Aspirin duyarlılığı olan hastalarda nazal polip olma olasılığı yüksektir. Eğer aspirin duyarlılığı olan ve nazal polip için bana ameliyat için başvurmuş hastalarıma şu bilgiyi kesinlikle veriyorum . “henüz daha tam olarak bilmediğimiz bir mekanizmadan dolayı senin poliplerin bu ameliyattan sonra da tekrarlayacak , 3-5 sene içerisinde tekrar ameliyata ihtiyaç duyma olasılığın yüksek” diyorum. Maalesef bu durum can sıkıcı olsa da geçici süreyle ameliyattan başka çare de henüz pek yok. Ancak bu ,aspirin duyarlılığı olan nazal polipli hastalar için geçerlidir.
Sinüzit Ameliyatı Olan
Hasta Kaç Günde İyileşir?
Bu ameliyatı yaptıktan sonra genellikle yatırma gereği duymayıp aynı gün hastamı taburcu ediyorum ancak duruma göre 1 gün yatırabiliyorum . ameliyattan sonra genellikle ortası deliksiz tamponları tercih ediyorum. Bunun nedeni bu ameliyattan sonra burundan sızıntı şeklinde kan 1-2 gün genellikle devam ediyor. Eğer delikli tampon kullanırsam bu hastalarımı çok rahatsız ediyor. Bu yüzden 2 ya da 3 gün süreyle deliksiz tampon kullanıyorum ve hastalarım böyle daha rahat ediyor. 2 ya da 3 gün sonra hastamın tamponlarını çekip birkaç gün buruna sf ile yıkama , ağır işlerden kaçınma , antibiyotik ve ağrı kesici öneriyorum . genellikle 5-6 günde işlerine dönecek seviyeye geliyorlar.